Coq au vin

  1. Curățați pulpele de cocoș de piele, clătiți-le și uscați-le pe prosoape de bucătărie.
  2. Sărați fiecare bucată de carne.
  3. Prăjiți-le în ulei de măsline  și apoi transferați-le într-o tigaie separată.
  4. Turnați zahărul în aceeași tigaie și lăsați-l să se caramelizeze.
  5. Adăugați imediat țelina, morcovul și ceapa, tocate mărunt în prealabil.
  6. Caramelizați legumele, apoi adăugați pasta de roșii  și lăsați compoziția să fiarbă la foc  mic și turnați coniacul. 
  7. Adăugați vinul și lăsați preparatul pe foc până când lichidul scade la o treime. 
  8. Așezați pulpele într-o tigaie și tunați peste ele 400 ml din supa de pui. 
  9. Lăsați-le să fiarbă aproximativ 35 de minute la foc mediu.
  10. Puneți cuișoarele, frunza de dafin, hribii și boabele de piper negru într-o sită de metal, care va fi așezată în tigaia de sos pentru 15 minute pentru a elimina aromele. 
  11. Îndepărtați pulpele și condimentele și treceți sosul printr-o sită. Plasați din nou pe sursa de foc.
  12. Amesecați făina în câteva linguri de apă și încorporați-o în sos, împreună cu cimbrul, usturoiul și coaja de lămâie tăiată fâșii mari.
  13. Adăugați carnea și lăsați-o să fiarbă la foc mic.
  14. Când sosul s-a îngroșat, scoateți coaja de lămâie, usturoiul și cimbrul din tigaie.
  15. Prăjiți șalota în unt până devin translucidă.
  16. Peste aceasta turnați restul de supă și fierbeți la foc mic pentru 10 minute.
  17. Puneți compoziția peste carnea de pui.
  18. Prăjiți baconul în aceeași tigaie și adăugați ciupercile proaspete, tăiate pe jumătate.
  19. Prăjiți amestecul timp de 1 minut și imediat ce sunt gata, adăugați-le peste carnea de pui.
  20. Adăugați sare și piper după gust și serviți.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

coq_au_vin.jpg

  • 4 pulpe de cocoș
  • 2 cepe
  • 1 morcov mic
  • 150 g țelină
  • 150 g ceapă șsalotă
  • 2 căței de usturoi
  • 150 g ciuperci champignon
  • 100 g bacon
  • 1 lingură hribi uscați
  • 1 lingură pastă de roșii
  • 1 lingură de făină
  • 1 lingură zahăr brun
  • coaja de la 1 lămâie
  • 50 ml coniac
  • 500 ml vin roșu
  • 500 ml supă de pui
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură ulei măsline
  • 2-3 cuișoare
  • 1 frunză dafin
  • 2 fire cimbru
  • piper negru boabe
  • sare
  • piper măcinat

 

Rețetă elegantă pentru musafiri pe măsură.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE