Uncategorized

Cornuleţe aromate

1. Freacă margarina cu trei linguri cu făină. Împarte compoziţia obţinută în trei. Într-un lighean, pune restul de făină cu uleiul, oţetul, apă și sare și frământă.

2. Întinde o foaie pătrată cu latura de 30-40 cm și adaugă o parte din margarină frecată. Împăturește-o și las-o la frigider 30 de minute. Aluatul răcit îl mai întinzi o dată și îl acoperi cu cea de-a doua parte de margarină, lași iarăși 30 de minute la rece, apoi continui operaţia cu ultima parte de margarină.

3. Întinde aluatul de cornulete și taie triunghiuri mari. Pune la bază gem amestecat cu nuci si vanilie, apoi rulează. Unge cornuletele cu gălbenuș și presară zahăr. Coace-le cam 40 de minute.

 

Cornuleţe cu gem de prune

Poza principala

cornulete_aromate_mici.jpg

1 borcan gem de gutui

100 g nuci

1 galbenus

75 g zahăr

1 pliculet cu zahar vanilat

 

Pentru aluat:

1 pachet margarină

11 linguri cu făină

3 linguri cu ulei

1 lingură oțet

1 ceşcuţă cu apă

sare

 

Cornuleţe cu aluat de borș

Fragede si spornice, cornuletele aromate sunt delicioase langa o cafea sau un ceai.
Numar de portii
10
Calorii
375
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE