Uncategorized

Cornuleţe cu gem de prune

1.Freacă drojdia cu zahărul. Adaugă uleiul, un praf de sare, borșul, iar la sfârșit, făina. Frământă bine toate aceste ingrediente, după care lasă aluatul să crească într-un loc călduţ cam 30 de minute, până ce își dublează volumul. 

2.Împarte aluatul în șase bucăţi egale și modelează-le ca pe niște mingi. Întinde fiecare bucată cu sucitorul, după care taie triunghiuri egale. Pe fiecare triunghi, așază la bază câte o linguriţă cu gem de prune și rulează ușor. 

3.Așază cornuletele cu gem de prune într-o tavă neunsă. Procedează la fel cu restul de aluat. Coace cornulețele cu gem de prune la cuptor, la foc potrivit, 20-25 de minute, până se rumenesc puţin. 

4.Trece cornulețetele, cât sunt fierbinţi, prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.

Sugestie. Pentru un gust si mai bun, adauga in gemul de prune nuci zdrobite, trase in prealabil pentru cateva minute intr-o tigaie.

 Cornuri cu magiun

Cornuleţe crocante

Poza principala

cornulete_mici.jpg

250 g făină

150 ml ulei

100 ml borş

25 g drojdie

25 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

gem de prune

zahăr pudră

sare

 

Cornulete de cartofi cu susan si umplutura de branza de oaie

Cornulete cu gem de prune, un desert clasic, dar mereu la moda.
Numar de portii
8
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE