Cornuri Bratislava

1.Taie untul bucăţele şi amestecă-l cu făina, apoi pune amestecul într-un bol încălzit. Adaugă un praf de sare, zahărul, coajă de lămâie după gust, gălbenuşurile şi drojdia dizolvată în laptele călduț. 

2.Frământă un aluat vârtos, acoperă şi lasă să crească aproximativ 30 de minute. Formează bile de aluat, cât o chiflă, pe care le laşi să mai crească 20 de minute la cald. Amestecă toate ingredientele pentru umplutură şi lasă deoparte. 

3.Când chiflele au crescut, întinde-le în oval pe planşeta înfăinată, unge-le cu umplutură de nuci, apoi rulează, pe lung, şi îndoaie un pic colţurile, cât să formezi nişte cornuri frumoase. 

4.Aşază-le în tava unsă cu unt (sau tapetată cu hârtie de copt) şi mai lasă-le să crească 10-15 minute. Unge-le acum cu gălbenuş bătut şi amestecat cu jumătatea de linguriţă cu zahăr. 

5.Lasă-le în cuptorul încins, la foc potrivit, 10 minute, apoi mai unge-le odată cu ou bătut cu zahăr. Dă focul un pic mai mare şi lasă 20-25 de minute, până se rumenesc frumos.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Cornuri cu magiun

Poza principala

cornuri_mici.jpg

Pentru aluat

300 g făină de patiserie

100 g unt 

30 g zahăr 

coajă de lămâie

20 g drojdie proaspătă

2 gălbenuşuri 

4 linguri cu lapte

gălbenuş pentru uns

½ linguriţă de zahăr pentru deasupra

sare 

 

Pentru umplutură

150 g miere 

30 g unt 

100 g nuci coapte 

scorţişoară

coajă de lămâie

 

 

Cornuri cu nucă și ciocolată

Apetisante şi parcă special gândite pentru o după-amiază de iarnă, cu un ceai alături.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE