Cornuri cu gem

cornuri_cu_gem_mica

 

1.Amestecă drojdia cu puţin lapte călduţ, o linguriţă cu zahăr și 2-3 linguri cu făină. Lasă la crescut 15 minute, la loc cald.

 

2.Pune amestecul peste făina proaspăt cernută, iaurtul și laptele ușor încălzite, untura, oul bătut și restul de zahăr.

 

3.Frământă vârtos, adaugă un praf de sare când aluatul a căpătat consistenţă și mai frământă câteva minute, până când aluatul a căpătat o consistenţă netedă (să fie ușor de întins).

 

4.Acoperă cu un șervet și lasă-l să crească o oră. Împarte-l în două și întinde foi nu foarte groase.

 

5.Taie în fâșii potrivit de groase, apoi în triunghiuri. Așază pe fiecare o linguriţă din magiunul frecat cu migdale și rulează de la bază către vârf.

 

6.Așază cornurile cu gem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-le la cuptorul încins până se rumenesc. Pudrează cornuletele cu gem cu putin zahăr cât sunt călduţe.

Gem de prune

Gem de piersici

 

Poza principala

cornuri_cu_gem_mica.jpg

600 g făină

200 ml iaurt cât mai gras

100 ml lapte

4 linguri cu untură

1 ou

20 g drojdie de bere

2 linguri cu zahăr

200 g gem de prune

100 g migdale zdrobite

100 g zahăr pudră

sare

Când îţi doreşti să retrăieşti momente din copilărie, pregăteşte reţeta de cornuri cu gem!
Numar de portii
8



Comentarii

comentarii

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

Articole recente

PUBLICITATE