Uncategorized

Costita afumata cu piure de cartofi cu mustar

1. Fierbeti cartofii in apa cu sare pana sunt moi. Scurgeti-i bine.

2. Incalziti putin ulei de masline intr-o tigaie si prajiti feniculul pana se inmoaie. Adaugati ceapa verde si caliti inca 30 de secunde. Luati tigaia de pe foc si adaugati cartofii, mustarul si un strop de ulei de masline, apoi amestecati. Cartofii se vor zdrobi putin. Lasati deoparte.

3. Amestecati mierea cu sosul de soia. Ungeti costita cu acest amestec, apoi prajiti-o pentru 1-2 minute pe fiecare parte.

4. Inabusiti fasiile de dovlecel pentru 1 minut si fierbeti morcovii in apa cu sare pana se inmoaie.

5. Pentru a servi: Puneti un inel de bucatarie pe un platou si asezati amestecul de cartofi in inel, presand cu putere. Indepartati inelul cu grija. Puneti costita afumata prajita si cateva fasii de dovlecel. Faceti cateva „virgulite” de mustar pe marginea platoului si presarati cateva cubulete de morcov fiert. Serviti imediat.

Rulada cu afumatura

Poza principala

costita_afumata_cu_piure_de_cartofi_cu_mustar_h_01763327_mica.jpg

200 g cartofi noi, spalati si taiati
15 ml ulei de masline
1/2 bulb de fenicul, tocat
2 cepe verzi, tocate
10 ml mustar
20 ml miere
20 ml sos de soia
4 file de costita afumata (sau 8, daca sunt mai mici)
4-6 dovlecei, taiati pe lungime
2 morcovi, curatati si taiati

Daca nu aveti un inel alimentar, va puteti confectiona unul dintr-o conserva. Mare grija, insa, la marginile taioase.
Numar de portii
4
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE