Uncategorized

Cotlet de berbecuţ cu cuşcuş şi rodie

1.Pune cotletele într-o cratiţă mai mare. Zdrobeşte usturoiul şi pune-l pe deasupra, presară cimbrul, piperează şi stropeşte cu 2 linguri cu ulei. Acoperă cu folie de plastic şi lasă la rece, să se marineze, 20 de minute.

2.Între timp, prepară cuşcuşul conform instrucţiunilor de pe pachet. Toarnă-l într-un bol mare pentru salată, amestecă-l un pic cu furculiţa şi adaugă restul de ulei, stoarce lămâia deasupra, sărează, piperează şi amestecă bine.

3.Toacă pătrunjelul mărunt (numai frunzele), scoate seminţele din rodie, toacă ardeii, curăţaţi de seminţe şi nervuri, în cubuleţe mici. Adaugă totul în bolul cu cuşcuş şi amestecă. Lasă la rece până prepari cotletele.

4.Încinge o tigaie şi pune uleiul din marinată. Lasă un pic, apoi pune cotletele câte încap lejer în tigaie. Lasă-le, pe o parte şi pe alta, până prind culoare, apoi sărează-le şi piperează-le şi mai lasă-le câte trei minute pe fiecare parte.

5.Serveşte câte două cotlete cu salată de cuşcuş şi rodie. Un pahar cu vin alb, sec, este cel mai potrivit.

foto: Photoland/Photocuisine

 

Cotlete de miel la cuptor cu sos de tarhon

Poza principala

cotlet_de_berbecut_mica.jpg

12 cotlete de berbecuţ

250 g cuşcuş

2 rodii

1 ardei gras verde

1 ardei gras galben

7 linguri cu ulei de măsline

2 tije de pătrunjel verde

1 crenguţă de cimbru

1 căţel de usturoi

1 lămâie

1 lămâie

sare

piper

 

Muschi capitonat cu cimbru

Berbecuţul este foarte gustos şi fraged. Mai ales dacă ne inspirăm un pic din bucătăria mediteraneană.
Numar de portii
6
Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE