Cotlete de miel in crusta de verdeata si seminte

Indepartezi pielea de pe carne si razuiesti cu grija coastele, pe care le freci cu piper (poti ruga macelarul sa faca aceste operatii inainte de a cumpara carcasa). Cureti ceapa si o tai fin.

Speli firele de plante aromatice si le toci marunt. Intr-un castron faci un amestec din pesmet, parmezan ras, frunzulite de verdeata, ceapa, unt topit, ou si seminte de floarea-soarelui.

Intr-un vas mai inalt prajesti pe toate partile carcasa de miel in ulei. O sarezi si introduci vasul in cuptorul preincalzit la 140˚ (adica treapta 1 de caldura), continuand prajirea circa 25 de minute.

Scoti carnea din cuptor, o ungi cu mustar si cu amestecul de plante aromatice. Maresti flacara si o mai dai la cuptor pentru 5 minute, pana devine aurie.

Dupa ce ai terminat, lasi friptura sa se odihneasca un pic, o portionezi si o aduci la masa.

Revista FEMEIA.

Poza principala

cotlete_de_miel_in_crusta_de_verdeata_si_seminte_400.jpg

1 carcasa de miel cu coaste lungi de 800 g
2 cepe mici
cate 2-3 fire de plante aromatice – patrunjel, cimbru si menta
1 ramura de rozmarin
60 g pesmet din paine alba
50 g parmezan ras
30 g unt topit
1 ou
3 linguri de seminte de floarea-soarelui
2 linguri de mustar
4 linguri de ulei de masline
sare, piper

Carnea de miel poate fi gatita in multe feluri. In acest caz, combinatia dintre patrunjel, cimbru si menta confera acestui preparat o aroma deosebita.
Numar de portii
4
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE