Cotlete de miel cu usturoi

Pune cotletele pe un platou, freacă-le cu sare şi piper. Într-un vas mai larg, pune usturoiul tăiat felii subţiri şi frunze de busuioc tocate.

Toarnă deasupra ulei de măsline, 2-3 linguri. Amestecă puţin, apoi tăvăleşte cotletele prin amestec, pe ambele părţi.

Lasă cotletele în amestecul ăsta, acoperă-le cu folie şi dă la frigider minimum o oră. Încinge cuptorul, dacă ai grill, sau grătarul, apoi pune cotletele.

Lasă-le câte 4-5 minute pe fiecare parte, astfel încât să facă crustă frumoasă la exterior şi să rămână suculete în interior.

Serveşte imediat, cu piure de cartofi sau legume.

Foto: Photoland/Photocuisine

 

Ştiai ?

Mielul foarte fraged e ceva mai toxic, de aceea, e mai sănătos să foloseşti berbecuţ sau miel mai mare.

 

Terină de miel cu dovlecei

Poza principala

cotlete_mici.jpg

12 cotlete de miel

6 căţei de usturoi

3 crenguţe de busuioc

sare

piper negru măcinat

ulei de măsline

 

Ruladă de miel

Fragede, aromate de-ţi lasă gura apă şi puţin altfel decât le ştiai tu de la mama, parcă mai franţuzite, mai însorite…
Numar de portii
6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE