Covrigul, un pericol pentru sănătate

Sursa
RTV NET
Foto
shutterstock
Una dintre cele mai populare gustări pentru români este covrigul. Cei mai mulţi dintre noi ne începem ziua cu un covrig sau mai mulţi şi uneori mai ronţăim câte unul chiar şi în timpul zilei.
covrig.jpg

Ca orice produs de panificaţie, covrigul nu este cel mai prietenos produs pentru siluetă, însă dacă mai este şi mâncat în exces, atunci poate cauza probleme pentru sănătate.

Chiar dacă nutriţioniştii recomandă să nu sărim peste micul dejun, pentru că dă energie pentru începutul de zi, mulţi oameni ignoră acest sfat şi apelează la o soluţie provizorie, mult mai la îndemână: covrigii (http://www.rtv.net/banalii-covrigi–o-adevarata-capcana–afla-de-ce_44911.html). Avantajul lor este că pot fi mâncaţi în drum spre serviciu sau chiar în timp ce lucrăm şi ne dă repede senzaţia de saţietate.

 

Citeşte şi Cele mai NESĂNĂTOASE alimente pe care le consumăm zilnic. Ce spun nutriţioniştii (http://www.rtv.net/cele-mai-nesanatoase-alimente-pe-care-le-consumam-zilnic_67407.html)

 

De când au devenit atât de populari, nutriţioniştii trag un semnal de alarmă şi îi avertizează pe consumatori asupra riscurilor pentru sănătate.

 

Citeşte şi Alimentele nesănătoase, duşmanii tinereţii. VEZI CE SĂ EXCLUZI DIN MENIU (http://www.rtv.net/alimentele-nesanatoase-dusmanii-tineretii-vezi-ce-sa-excluzi-din-meniu_44730.html)

 

„Ca orice alt aliment consumat în exces, covrigul nu face bine. Dacă se mănâncă un covrig pe zi sau un covrig o dată la câteva zile, nu este nicio problemă, dar dacă se exagerează atunci apar problemele”, a declarat pentru RTV.NET (http://www.rtv.net/excesul-de-covrigi-un-pericol-pentru-sanatate-vezi-cu-ce-ii-poti-inlocui_73571.html), medicul nutriţionist Aurelia Zugravu.

 

Citeşte şi Alimente pe care le crezi sănătoase, dar nu sunt (http://www.rtv.net/alimente-pe-care-le-crezi-sanatoase–dar-nu-sunt_65949.html)

 

Conform specialistului, un covrig de 100 de grame, care este echivalentul a două felii mari de pâine, conţine între 280 de calorii şi 300 de calorii. Covrigii, atât de populari printre români, au în compoziţie făină albă, lipsită de substanţe nutritive, cum ar fi vitamine, fibre şi proteine şi un element surpriză, zahăr.

 

Află ce efect au covrigi asupra celor cu glicemia ridicată pe RTV.NET. (http://www.rtv.net/excesul-de-covrigi-un-pericol-pentru-sanatate-vezi-cu-ce-ii-poti-inlocui_73571.html)

 

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE