Cozonac auriu

Amesteci bine galbenusurile cu uleiul, ca pe o maioneza. Adaugi, pe rand, zaharul, zaharul vanilat, romul, coaja rasa de lamaie, amestecand continuu. In fine, adaugi drojdia faramitata. Torni peste laptele caldut.

Amesteci energic, sa se omogenizeze. Torni, putin cate putin, peste faina bine cernuta. Adaugi si restul de lapte, amestecand continuu.

Adaugi untul. Framanti cateva minute ca sa iasa aerul. Lasi la dospit o ora. Intinzi doua foi de aluat de un deget si jumatate grosime.

Intinzi umplutura rulezi si impletesti. Pui cozonacii in tava si lasi la dospit aproximativ 30-40 de minute. Ii ungi cu ou, presari zahar tos si dai cozonacii la cuptorul incalzit dinainte. Intai la foc iute, apoi la foc potrivit.

Cozonac de post cu nuca

Cozonac cu fructe

Revista FEMEIA DE AZI

Poza principala

cozonac-auriu400.jpg

6 galbenusuri
100 g zahar pudra
1 kg faina
100 g unt
150 ml ulei
1 plic zahar vanilat
drojdie proaspata cat o nuca (sau un pachetel mic de drojdie uscata)
cateva picaturi de rom
coaja rasa de la o lamaie
500 ml lapte

Poti pune in cozonacul tau preferat orice, de la cacao, la fructe confiate.
Numar de portii
4
Calorii
428
Facebook Comments


cmanager

Comentarii

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE