Uncategorized

Cozonac din Dresda

Spala stafidele, stropeste-le cu rom si lasa-le cel putin 8 ore sa se imbibe. Scoate untul din frigider. Amesteca 3 linguri de faina cu 2 linguri de zahar si cu drojdia si lasa amestecul intr-un loc cald timp de 30 de minute.

Incalzeste restul de lapte pana cand devine caldut. Cerne doua treimi din faina intr-un castron mare si fa o gaura in mijloc.

Spre marginile castronului pune bucati de unt si zahar. Adauga in mijloc drojdia si restul de lapte, amesteca bine toate ingredientele, pana cand aluatul face basici.

In cele din urma, pune restul de faina, oranjatul si citronatul, stafidele albe si negre, migdalele si amesteca. Inainte de a pune la cuptor, lasa aluatul de cozonac inca 30 de minute, la cald.

Unge cu unt doua tavi. Imparte aluatul in doua portii egale si formeaza din fiecare un cozonac. Pune-i in tavi si lasa-i inca 30 de minute la cald. Coace-i in cuptor 50-60 de minute la 180°C.

Daca spre sfarsitul acestei perioade cozonacii sunt prea inchisi la culoare, acopera-i cu folie de aluminiu. Dupa copt, unge imediat cozonacii cu untul ramas si acopera-i cu zahar. Dupa ce s-au racit, presara-i cu zahar pudra.

Sursa: Revista FEMEIA.

Cozonac cu portocala

Poza principala

cozonac400.jpg

500 g stafide albe
300 g stafide negre
4 cl rom
80 g drojdie
1/4 l lapte
150 g zahar
1 kg faina
o lingurita sare
coaja rasa a unei lamai
coaja rasa a unei portocale
2 lingurite cardamom pisat
500 g zahar
20 g migdale amare (sau cateva picaturi de aroma de migdale amare)

In plus:
200 g unt (pentru uns)
250 g zahar fin (pentru glazura)
zahar pudra (pentru glazura)

O reteta de cozonac ca la carte.
Numar de portii
2 cozonaci
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE