Crap cu sos aromat

1: Portioneaza pestele in bucati potrivite. Rumeneste-le pe ambele parti in doua linguri cu ulei incins si pune-le intr-o cratita adanca.

2: Separat, incinge restul de ulei intr-o tigaie adanca. Caleste ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand ceapa este sticloasa, da focul mic si adauga ardeiul iute tocat si curatat de seminte, ghimbirul curatat de coaja si dat pe razatoare.

3: Spre final, adauga turmericul (sau curcuma) si praful de curry. Amesteca, adauga sosul gros de rosii si subtiaza cu 2-3 linguri cu apa.

4: Tine pe foc o jumatate de ora si completeaza cu apa ori de cate ori este nevoie. Cand este gata, toarna-l peste peste si lasa sa fiarba 15-20 de minute. Serveste cu garnitura de orez.

Revista Bucataria de Azi

Poza principala

crap_cu_sos_mica.jpg

1 kg crap
1 ceapa
4-5 linguri cu sos de rosii
3-4 catei de usturoi
2 cm radacina de ghimbir
1 ardei iute
1/2 lingurita cu praf de curry
1/2 lingurita cu turmeric
4-5 linguri cu ulei

Crapul este unul dintre cei mai gustosi pesti, iar acest sos este unul absolut delicios.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE