Crap unguresc (crap ardelenesc)

1. Peștele se curăță, se spală, se taie în porții și i se dă sare.

2. Cartofii, ceapa și ardeiul verde se curăță, se spală și apoi se taie în felii subțiri. Costița sau slănina afumată se taie, de asemenea, în felii.

3. Se pun toate într-un vas și peste ele se toarnă bulionul și boiaua, după care se amestecă bine.

4. Din aceasta compoziție se asează jumătate într-o tavă, se pune ulei peste ea, iar apoi se asează bucățile de pește.

5. Peste porțiile de pește se asează cealalta jumătate de compoziție. Se dă un praf de sare și apoi se pun roșiile tăiate felii mai mari și smântâna.

6. Tava se bagă la cuptor, la foc moale și se lasă până când preparatul este gata.

 

Reţeta ”Crap unguresc” face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Rețeta a fost primita de la Adrian Buzoianu, a fost preparată de bucătarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului) și poate fi degustată în cadrul restaurantului, la un preț promoțional.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook.

 

Ceapă umplută ca la Caransebeș

Poza principala

12_web_mica.jpg

7,500 kg crap fără cap 

1,000 kg ceapă 

1,000 kg bulion 

0,250 kg ardei verde 

0,500 kg costiță afumată/slanină afumată 

1,250 kg smântână 

1,000 litru ulei Arpis 

0,050 kg boia dulce 

7,500 kg cartofi 

2,000 kg roșii 

0,150 kg sare 

 

Clătite bănățene

Reţeta ”Crap unguresc” face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti”.
Numar de portii
50
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE