Crema de cacao

crema_de_cacao

Faina, cacaua si zaharul se amesteca intr-o cratita, apoi se toarna treptat laptele, omogenizand cu grija. Se pune cratita pe foc mic si se amesteca pana cand crema se ingroasa (atentie sa nu se prinda de fundul cratitei!).

Se ia de pe foc, se pune cratita intr-un vas mai mare cu apa rece si se amesteca pana cand se raceste. La urma, se adauga si untul, frecand bine. Se lasa in frigider sa se mai intareasca. Inainte de servire, se pune crema in cupe, cu ajutorul spritului sau cu ajutorul unei pungi taiate la colt.

Sugestie: Daca ai in casa o dulceata de cirese amare, afine sau zmeura, merg de minune cateva lingurite prin cupele cu crema de cacao. Un strop de frisca va da si mai multa noblete cremei tale.

Revista BUCATARIA DE AZI

Poza principala

crema_de_cacao.jpg

un litru de lapte
2 linguri cu faina
4 linguri cu cacao
5 linguri cu zahar
un plic cu zahar vanilat
50 g unt

Nu are acelasi rang ca si ciocolata, dar si cacaua are meritele ei. Unul dintre ele: in cateva minute si cu putine ingrediente, reusesti sa o tranformi intr-o crema delicioasa.
Numar de portii
6



Comentarii

comentarii

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

Articole recente

PUBLICITATE