Uncategorized

Crema de ou copt

1. Preincalziti cuptorul la 170°. Puneti 6 cupe intr-o tava si umpleti tava cu apa calduta astfel incat aceasta sa ajunga pana la jumatatea cupelor. Intr-o oala incalziti laptele la o temperatura joasa.

2. Intr-un bol separat amestecati ouale, galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie. Adaugati un pic de lapte caldut la compozitie si amestecati continuu. Turnati incet compozitia in laptele fierbinte, amestecand continuu.

3. Turnati apoi amestecul in cupe si presarat putina scortisoara peste. Puneti la cuptor circa 30-35 de minute pana ce crema s-a intarit. Scoateti cupele si lasati-le la temperatura camerei pentru a se raci.

Poza principala

h_01062094mica.jpg

2 cani (500 ml) lapte

2 oua

2 galbenusuri

1/3 cana (80 g) zahar

1 lingurita (5 ml) esenta de vanilie

½ lingurita (3 g) scortisoara

Ouale sunt o sursa excelenta (si deloc scumpa) de proteine. Alaturi de lapte, ele reprezinta un desert super-nutritiv atat pentru copii cat si pentru adulti.
Numar de portii
6
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE