Cremă de ricotta cu cireşe şi miere

1. Spălăm cireșele, le ștergem și eliminăm sâmburele. Mixăm cireșele cu zahărul, amidonul și scorțișoara.

2. Punem totul pe foc mic și amestecăm zece minute până ce obținem o cremă compactă. Stingem focul și lăsăm crema să se răcească. În timpul răcirii, aceasta se va mai întări puțin.

3. Într-un vas separat, amestecăm ricotta cu laptele și cele două linguri cu miere. În cazul în care mierea este cristalizată, o punem într-o crăticioară și o topim pe foc mic, după care o lăsăm să se răcească și o amestecăm cu ricotta.

4. Mixăm foarte bine 200 g frișcă și o încorporăm cu grijă, amestecând de jos în sus, cremei de ricotta. După ce crema de cireșe s-a răcit complet, formăm în pahare straturi alternative de cremă de ricotta și cremă de cireșe. Decorăm fiecare pahar cu câte o cireașă și le băgăm la frigider pentru o oră.

 

Desert cu crema de branza

Poza principala

crema_de_ricotta_cu_cirese_si_miere_mica.jpg

Pentru crema ricotta

250 g brânză ricotta

200 g frişcă

2 linguri cu lapte

2 linguri cu miere

 

Pentru crema de cireșe:

300 cireşe

100 g zahăr

10 g amidon

1/2 linguriță cu scorţişoară

 

Crema de ciocolata alba

Un desert… de iubit!
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE