Uncategorized

Cremă de vanilie cu sos de cireșe

Curăță fructele de sâmburi și pune-le împreună cu zahărul și zahărul Bourbon într-o crăticioară, la foc mic. Amestecă și dă deoparte când sosul a căpătat consistența dorită. 

 

Pentru cremă, încălzește laptele. Între timp, freacă amidonul cu gălbenușurile și un praf de sare fină. Toarnă puțin lapte fierbinte peste crema de gălbenușuri, cât să poți omogeniza amestecul. Apoi, cu atenție, încorporează tot lichidul. Atenție să nu se taie!

 

Pune vasul cu cremă la bain-marie și amestecă până aceasta se îngroașă. Dă deoparte, adaugă esența și lasă să se răcească, apoi dă la frigider. În momentul servirii, pune crema de vanilie în pahare, deasupra sos de cireșe și servește cu drag.

 Tarta de prune cu crema de vanilie

Tiramisu la pahar

Poza principala

crema_de_vanilie_mica.jpg

500 g cireșe

3 linguri cu zahăr

1 pliculeț cu zahăr vanilat Bourbon

500 ml lapte

100 g zahăr alb

4 gălbenușuri

40 g amidon/făină

1 sticluță esență de vanilie

sare

 

Budinca Black Forrest

Un desert cu crema de vanilie, fin și aromat, acompaniat de un sos delicios.
Numar de portii
6
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE