Creme d’amardine

Scoti samburii caiselor si le tai in bucati mici. Asezi intr-o cratita bucatile de caise crude si confiate, apa de trandafiri, scortisoara si mierea. Pui vasul acoperit la fiert, la foc moale, circa 30 de minute.

Intre timp, amesteci amidonul cu zeama de lamaie si le incorporezi incet in amestecul care fierbe. Pui in desertul de caise fisticul tocat si lasi totul la racit.

Aduci Creme d’Amardine la masa in pahare transparente de sticla, ornate cu frunzulite de menta.

Revista FEMEIA.

Poza principala

creme_damardine_400.jpg

600 g caise
1 lingura de apa de trandafiri
1 lingura de zeama de lamaie
1 lingura de amidon
1 baton de scortisoara
2 linguri de miere
100 g caise confiate
100 g fistic
frunzulite de menta

Aroma de trandafir joaca un rol important in culturile islamice, din Nordul Africii pana in Asia Centrala. Apa de trandafiri este folosita pentru a da o aroma florala deserturilor, dar si mancarurilor pe baza de orez sau carne.
Numar de portii
4
Facebook Comments


cmanager

Comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE