Crepe Suzette

1. Bate ouăle cu un praf de sare și toarnă-le în mijlocul făinii cernute. Amestecă și toarnă treptat laptele, untul topit și coaja de la două portocale. Lasă să se odihnească în timp ce prepari sosul.

2. Taie coaja portocalelor, îndepărtează și părțile albe (sunt amare la gust) și „decupează” feliile, apoi pune-le într-o sită. Stoarce sucul din portocalale („cotoarele”) rămase.

3. Pune zahărul într-o tigaie și caramelizează-l. Adaugă lichiorul și sucul de portocale. Amestecă și dă deoparte. Adaugă feliile de citrice și acoperă-le cu sos.

4. Prăjește clătitele în unt topit, împachtează-le în patru și așază câte 2-3 pe fiecare farfurie. Toarnă deasupra o porție de sos și fructe.

 

Clătite cu scorţişoară

Poza principala

clatite_mica.jpg

125 g făină

2 ouă

300 ml lapte

1 lingură cu unt topit

coaja de portocală

sare

unt pentru prăjit

 

pentru sos:

3 portocale

50 g zahăr

100 ml lichior de portocale

 

Tort de clatite cu crema fina

Clătite franțuzești pentru răsfăț în farfurie.
Numar de portii
4
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE