Creveti crocanti cu maioneza si avocado

Puneti ambele tipuri de faina intr-un bol. Separat, amestecati oul si laptele, apoi amestecati aceste ingrediente in faina pana ce amestecul se omogenizeaza. Adaugati mai mult lapte daca aluatul este prea gros. Lasati-l deoparte.

Inlaturati capetele crevetilor. Decojiti cochiliile, insa pastrati cozile. Asezonati bine cu sare, piper si suc de lamaie.

Incalziti uleiul intr-o tigaie mai mare. Inmuiati crevetii in aluat si apoi in uleiul fierbinte. Prajiti timp de 4 minute pana ce ambele parti ale crevetilor devin aurii. Odata ce crevetii s-au prajit, puneti-i pe un prosop de bucatarie pentru ca acesta sa absoarba excesul de ulei.

PENTRU DRESSING: Amestecati maioneza cu frunzele de cimbru si adaugati putin suc de lamaie.

PENTRU A SERVI: Puneti frunzele de patrunjel pe farfurii. Feliati avocadoul si aranjati-l deasupra farfuriilor. Puneti apoi crevetii, turnati dressing-ul si serviti cu felii de lamaie.

Poza principala

creveti_cocanti_cu_maioneza_de_avocado_si_cimbru_400.jpg

200 g faina
100 g faina de grau
1 ou batut
200 ml lapte
20 creveti
sare si piper
ulei pentru prajit
125 ml maioneza
15 g frunze cimbru
suc de lamaie
4 frunze de patrunjel
1 avocado
1 lamaie taiata in bucati

Crevetii sunt deliciosi oricum, insa aceasta modalitate de preparare ii va face irezistibili.
Numar de portii
4
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE