Uncategorized

Creveti cu orez picant

Fierbeti orezul in zeama de legume pentru 20-25 de minute.

Preincalziti cuptorul la 200 de grade.

Intre timp, amestecati piperul roz cu turmericul, chimionul, coriandrul, zeama de lamaie, sarea si 3-4 lingurite de apa, pana ce formati o pasta omogena.

Curatati si tocati ceapa si usturoiul. Incalziti unleiul intr-o tigaie si caliti ceapa, usturoiul si ghimbirul. Turnati laptele  de cocos, amestecati, apoi adaugati pasta de condimente. Acoperiti si fierbeti pentru 3-4 minute. Adaugati crevetii in sos si luati de pe foc.

Ungeti cu unt un vas termorezistent si adaugati 1/3 din orez. Aranjati apoi jumatate din cantitatea de creveti si turnati jumatate din cantitatea de sos. Acoperiti cu inca putin orez si restul de creveti si sos (pastrati putin pentru topping), asigurandu-va ca ultimul strat este de orez. Stropiti cu restul de sos, presarati cateva firisoare de sofran, dupa gust, si adaugati vreo 5 felii subtiri de unt.

Dati la cuptor pentru 10 minute sau pana cand se rumeneste. Serviti fierbinte. 

Daca va intrebati unde gasiti toate mirodeniile minunate pentru aceasta reteta, dar si laptele de cocos (cat il cautam pana nu deunazi), Magazinul de Mirodenii va asteapta in fiecare zi, atat online, cat si offline, in magazinul din Bucuresti.

Poza principala

stockfood_00648257_mica.jpg

400 g orez basmati
800 ml zeama de legume
1 lingurita piper roz, macinat
1 lingurita turmeric
1 lingurita chimion
1 lingurita pudra de coriandru
1 lingura zeama de lamaie
sare
3 catei de usturoi
1 ceapa
10 g ghimbir macinat
2 linguri ulei de arahide
500 ml lapte de cocos
600 g creveti decorticati
unt, pentru uns
sofran, dupa gust
extra unt, pentru servire

Sa aducem cateva arome indiene in bucatariile noastre.
Numar de portii
4
Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE