Croasant umplut

Dizolvă drojdia în 1-2 linguri cu apă. Separat, încorporează untul în făina amestecată cu un praf de sare și o linguriță rasă cu zahăr. Amestecă până când compoziția capătă un aspect nisipos. Adaugă iaurtul, un ou și drojdia dizolvată. Frământă până ce aluatul se desprinde de pe mâini, înfoliază-l și dă-l la rece pentru 2-3 ore. Întinde aluatul într-o foaie groasă de circa 5 cm. Mai întâi, formează dreptunghiuri cu latura de 12 cm și apoi taie-le în diagonală, ca să obţii triunghiuri. Așază la bază o linguriță cu cașcaval, iar deasupra pune câte 2-3 felii de crenvurști. Rulează de la baza triunghiului către vârf și așază-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge-i cu ou și, cu un cuțit cu lamă subțire și uscată, crestează-i pe lungime. Bagă tava în cuptorul încins pentru 20-25 de minute.
 
CURIOZITATE Croasantul își are originile în Austria, unde este cunoscut sub numele de Kipferl (semilună, în limba germană). Acesta era, de fapt, un corn făcut dintr-un aluat simplu, fiind umplut cu nucă sau gem doar la ocazii speciale.

Poza principala

croissant_umplut_mica.jpg

500 g făină
200 g unt
25 g drojdie de bere
150 ml iaurt gras
300 g caşcaval ras
10 crenvurști
1 linguriță cu zahăr
2 ouă
sare

Croasantele sunt o provocare pentru gospodine, dar și o bucurie pentru cine le are pe masă, la micul dejun, proaspete, gustoase și aburinde.
Numar de portii
8
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE