Crochete picante

1. Cerne făina într-un castron și adaugă margarina rece tăiată în cuburi, apa rece, oţetul, un vârf de cuţit de sare și o linguriţă cu boia.

2. Frământă aluatul până ce se dezlipește de pe mâini (nu durează mult!), învelește-l într-o folie alimentară și lasă-l la rece măcar o oră (ideal ar fi să-l ţii la frigider peste noapte).

3. Întinde o foaie subţire, taie fâșii de aluat, apoi răsuceștele cu podul palmelor până ce arată ca niște grisine lungi.

4. Așază crochetele într-o tavă și dă-le la cuptorul încins vreo zece minute.

 

TRUC Pentru un gust și mai și, adaugă în compoziţia de crochete 100 g de brânză rasă și o linguriţă rasă de rozmarin pisat ori cimbru.

 

Crocheţele cu șuncă

Poza principala

crochete_mici.jpg

1 pachet margarină

350 g făină

7 linguri cu apă

1 lingură oţet

boia iute

sare

 

Crochete de cartofi

Crochetele sunt binevenite în orice moment al zilei, fie că-ți potolesc foamea, fie că le servești cu prietenii la un pahar de voie bună.
Numar de portii
8
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE