Cu ce inlocuiesti ingredientele de baza in retete?

Text
eCuisine
Foto
Shutterstock
Ti s-a intamplat vreodata sa incepi sa pregatesti o reteta si sa realizezi ca-ti lipseste un ingredient?
ingrediente.jpg

Gata cu alergatul spre supermarket inainte de cina. Iata o lista cu produse care vor inlocui ingredientele lipsa din bucataria ta si te vor asigura ca produsul final va fi la fel de bun.

Nu uita, insa, ca, in medie, pentru pregatirea unei mese trebuie sa se aiba in vedere, cu aproximatie, urmatoarele cantitati nete de alimente, neprelucrate, pentru o persoana:

– carne, in jur de 200 g
– peste, intre 200 si 300 g
– cartofi, 200-300 g
– fasole verde, 100-150 g
– mazare, 200-300 g
– spanac, 250-300 g

Totodata, daca nu avem ustensile necesare masurarii ingredientelor, ne putem ajuta de cele de baza precum lingura, lingurita si cana de ceai. O lingurita poate cantari intre 4 si 7 grame de ingredient; o lingura, intre 12 si 25 de grame de ingredient; o cana de 250 ml, intre 150 de grame de ingredient solid si 250 ml de ingredient lichid.   

 


Facebook Comments

Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE