Cuiburi de ardei

1. Încinge cuptorul la 210°C. 

2. Spală şi curăţă ardeii de seminţe şi membranele albe. 

3. Mărunţeşte piperul din cuţit şi amestecă cu brânza. 

4. Decojeşte şi toacă ceapa mărunt. 

5. Umple jumătăţile de ardei cu amestecul de brânză şi piper. Adaugă ceapa tocată. Stropeşte cu ulei de măsline. 

6. Unge o zavă termorezistentă cu ulei şi aşază ardeii. Toarnă două pahare cu apă în tavă. Coace 35 de minute

7. Decorează cu rozmarin la momentul servirii. Serveşte cald.

 

Știai? Ardeiul umplut nu este nici pe departe un fel de mâncare românesc, aşa cum probabil credeai. Alături de alte feluri ce reprezintă „umpluturi“, se spune că îşi are originile în gastronomia arabă, unde sunt preferaţi în varianta ardei umpluţi cu carne sau cu orez şi condimentaţi cu mentă sau mărar.

 

Salată de vinete cu ardei copți

Poza principala

ardei_mic.jpg

7 ardei graşi

500 g de brânză feta

3 cepe roşii

rozmarin

ulei de măsline

mix de piper

 

Ardei umpluţi, de vară

Un prânz consistent, ideal şi pentru o iesire in aer liber!
Numar de portii
6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE