Uncategorized

Culoarea face diferenţa

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Există alimente care au mai multe varietăți de culoare, cu gusturi uşor diferite şi alt conţinut de nutrienţi.
culoarea_face_diferenta.jpg

 

Vază albă sau roşie?

Dacă gătești mâncare de varză sau sarmale, trebuie să alegi varza albă, cea roşie fiind extrem de dulce după ce este gătită. Lucrurile se schimbă însă dacă o consumi crudă.

Mizează pe varza roşie! Conţine de şase ori mai multă vitamina C decât varza albă. Şi cantitatea de caroten este de zece ori mai mare, iar calciul şi potasiul au valori duble comparativ cu cele din varza albă.

 

Ardei roşu sau verde?

Gustul nu poate fi un criteriu decât dacă ţii cont de preferinţa fiecăruia, însă cantitatea de antioxidanţi da!

Mizează pe ardeiul roşu! E de zece ori mai bogat în betacaroten, un antioxidant major. 

 

Tartă cu ardei copt

 

Mere roşii sau verzi?

Diferenţa constă în culoare, gust şi vitamine.

Mizează pe merele roşii! Chiar dacă merele verzi ţi se par mai acrişoare, cele roşii conţin de trei ori mai multă vitamina C. Ambele tipuri sunt însă indicate în cura de slăbire.

 

Roşii galbene sau roşii?

Pe cele galbene le găseşti mai ales vara, la piaţă, rareori în supermarketuri.

Mizează pe roșiile galbene! Conţin de două ori mai multă vitamina C decât cele roşii, dar ambele au aceeaşi cantitate de licopen, un antioxidant foarte bun, care protejează celulele.

 

Iepure cu omletă cu cartofi

 

 

 

Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE