Uncategorized

Cultiva-ti singura plantele aromatice!

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Shutterstock
Iata cum plantezi cateva condimente recunoscute pentru savoarea pe care o dau mancarurilor!
rozmarin.jpg

Sunt si gustoase, si nepretentioase. Nu ti-ar placea sa ai la indemana, in bucatarie, un ghiveci din care sa rupi cateva frunze si sa le pui repede peste salata?

Oregano e potrivit pentru mancarurile de carne sau cele picante. Taie frunzele imediat dupa ce cresc si usuca-le in saculeti de panza. Plantei ii trebuie pamant nisipos, usor acid, afanat. Nu o uda in exces!

Busuiocul face o combinatie ideala cu rosiile si este bun in salate, sosuri sau paste. Pune semintele intr-un ghiveci cu pamant bogat in humus. Are nevoie zilnic de apa si lumina.

VEZI RETETE CU BUSUIOC!

Salvia este folosita la condimentarea carnii de porc sau de rata. Se planteaza in pamant nisipos. Ii place soarele si are nevoie de apa cu moderatie.

Rozmarinul. Frunzele in forma de ace acompaniaza puiul, pestele sau cartofii. Cultivarea incepe cu un butas tinut in apa pana face radacini. Uda planta doar cand pamantul e uscat!

Maghiranul e apreciat mai ales cand da savoare fripturii de vita sau de porc. Are forma unei tufe si creste bine in ghiveci. Necesita multa lumina si se uda ponderat.

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE