Uncategorized

Cum alegem fructele cele mai bune

Text
eCuisine
Foto
Shutterstock
Probabil vi s-a intamplat sa cumparati fructe care aratau ca in revistele de gastronomie, dar care, la nici o zi dupa ce le-ati pus la frigider, s-au inmuiat si s-au stricat. Exista insa modalitati prin care puteti incerca sa aveti intotdeaua fructe proaspete si naturale in casa.
cirese.jpg

Prima si cea mai sigura metoda ca sa nu dati gres la cumpararea fructelor este sa le alegeti mereu pe cele de sezon. Astfel, va veti asigura ca, teoretic, nu au aditivi care sa le prelungeasca durata de viata in timpul transportului sau nu sunt „lustruite“ cu substante menite sa le pastreze aspectul de “revista”.

Cea de-a doua metoda este sa fiti atenti de unde le cumparati.

Daca aveti rude care cultiva fructe, este musai sa le bateti la usa oridecateori puteti, pentru ca in mod sigur fructele lor sunt cat se poate de naturale. La fel, daca se intampla sa calatoriti des prin tara, puteti cumpara fructe proaspete de la taranii care le vand in fata caselor, pe drumuri de tara.

Insa daca locuiti la oras, ca si noi, atunci cel mai indicat este sa alegeti fructele din piete. Alegeti-le chiar pe acelea cu puncte negre, de dimensiuni si culori diferite. Tocmai aceste mici defecte sunt o garantie ca sunt neatinse de E-uri.  Daca o capsuna este cat un mar, atunci feriti-va de ea.

Daca alegeti totusi sa le cumparati din supermarketuri, atunci fiti atenti ca fructele sa aiba pe eticheta mentiunea „AE”. Aceasta mentiune inseamna ca produsul nu are aditivi alimentari, adica este ecologic. De asemenea, pe eticheta ar trebui mentionata si sigla organizatiei locale sau internationale care certifica faptul ca fructele sunt ecologice, potrivit Click pentru Femei.

Desigur, cat timp cat nu le cultivam chiar noi cu manutele noastre, nu putem fi niciodata 100% siguri ca fructele pe care le cumparam sunt naturale in totalitate, dar este de datoria fiecaruia dintre noi sa incercam. 

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE