Uncategorized

Cum alegi fructele exotice?

Sursa
Click
Foto
Shutterstock
Nu-i asa ca ti s-a intamplat sa gasesti avocado care aratau perfect, dar erau crude? Sau mango pe care l-ai mai fi lasat la soare doua zile, dar era deja bun de suc? Ei bine, iata cum poti alege fructele exotice asa incat sa ai mereu exact ce iti doresti.
ananas.jpg

Cum alegi avocado?

Asigura-te ca fructul de avocado nu are pete maronii pe coaja sau locuri in care este decolorat. Avocado trebuie sa aiba o culoare verde inchis spre negru si va fi mereu copt daca este putin moale.

VEZI AICI RETETE CU AVOCADO!

Cum alegi mango?

Vei sti ca un mango este copt daca are coaja colorata puternic: rosie, galbena sau portocalie. Coaja nu trebuie sa prezinte urme de lovituri, pete sau zone care sunt mai moi in comparatie cu restul fructului.

La atingere, mango trebuie sa fie putin moale. Daca atunci cand il mirosi nu simti nici un parfum, atunci fructul nu este copt.

VEZI AICI RETETE CU MANGO!

Cum alegi ananasul?

Ananasul copt este galben in partea de jos si are un parfum puternic.

Daca ananasul este verde, iar mirosul nu este foarte bine definit, inseamna cu fructul nu este copt. In plus, cu cat ananasul este mai greu, cu atat va fi mai suculent.

VEZI AICI RETETE CU ANANAS!

Cum alegi litchi?

Coaja fructelor litchi trebuie sa aiba o culoare rozalie-rosiatica, nu verde. La atingere, coaja trebuie sa fie moale pentru a te asigura ca fructul este copt.

VEZI AICI RETETE CU LITCHI!

Cum alegi papaya?

Coaja fructului copt de papaya este verde spre galbena si moale la atingere. Daca este insa prea moale si are un miros dulceag, fructul este prea copt.

VEZI AICI RETETE CU PAPAYA!

Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE