Cum bei mustul și cum îl păstrezi

Strugurii conţin toate elementele nutritive necesare organismului.
must1.jpg

Valoarea nutritivă a mustului

S-a observat că sucul de struguri proaspăt presat se bea mai încet decât cel de mere, de exemplu. Indiferent de cât de sete ne este, mustul se bea mai lent, cu pauze între înghiţituri, în timp ce sucul de mere se poate bea un pahar dintr-o mişcare. Explicaţia este evidentă: sucul de struguri este mai consistent, conţine mai mult zahăr, de aceea este mai greu şi se digeră mai încet. Se ştie că strugurii sunt printre cele mai dulci fructe. Soiurile de struguri de masă au un conţinut mai scăzut în zaharuri şi mai bogat în acizi decât soiurile de struguri pentru vin. În schimb, în ceea ce priveşte aroma şi conţinutul în vitamine, nu există deosebiri între cele două grupe.

 

Știai? Strugurii se spală doar înainte de consum sau preparare. Spălarea se face cu apă călduţă.

 

La ce sunt buni… samburii de struguri!

 

Congelarea

Mustul se poate păstra şi prin congelare: la –5° C el rezistă timp îndelungat. Pentru congelare se toarnă sucul de struguri în cutii sau sticle de plastic. Să nu uităm de faptul că lichidele se dilată în urma congelării. De aceea cutiile sau sticlele se vor umple în aşa fel încât să rămână loc pentru creşterea volumului.

 

Sursa: Cultura vitei-de-vie in gospodarie, Editura Casa

Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE