Cum și când se mănâncă fructele

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Multă vreme fructele au fost considerate – greşit – drept desertul ideal. Azi nutriţioniştii ne învaţă altceva!
fructe.jpg

Fructele aduc organismului energie, vitamine, fibre, nutrienţi fără de care funcţionarea metabolismului e leneşă, deficitară. Totuşi, pentru a beneficia din plin de gustul, dar şi de calităţile extraordinare ale fructelor, regulile de nutriţie spun că trebuie să ne bucurăm într-un fel corect de savoarea unui fruct.

 

În trecere prin stomac

Fructele nu se digeră în stomac, ci în intestinul gros. Ele trec prin stomac în 20-30 de minute (bananele şi fructele uscate stau mai mult, cam o oră). Deoarece parcursul lor prin tractul digestiv e atât de rapid, înseamnă că ele nu trebuie mâncate cu sau după ceva, ci dimineaţa pe stomacul gol sau înainte de mâncare. Altfel, imediat cum fructul vine în contact cu mâncarea din stomac şi cu sucurile digestive, întreaga masă de alimente începe să fermenteze şi se creează hiperaciditate ce duce la dureri stomacale, balonări şi, pe termen lung, efectele sunt dintre cele mai neaşteptate: luare în greutate, albire prematură a părului, cearcăne, riduri timpurii şi o stare psihică proastă. 

 

Adevărul despre fructe

 

Reguli, pe scurt

Ca să nu intrăm în prea multe detalii “tehnice”, iată, pe scurt, câteva reguli de alimentaţie când vine vorba de fructe:

-Întotdeauna se vor mânca pe stomacul gol!

-Nu face totuşi abuz de fructe nici dimineaţa la prima oră (se creează un dezechilibru insulinic ce dictează organimului să înceapă să acumuleze grăsimi), şi nici seara, înainte de culcare;

-Evită sucurile de fructe din comerţ, la cutie sau la sticlă – din cauza procesului industrial de îmbuteliere, structura lor devine acidă.

-Gustarea de fructe poate fi urmată de o masă principală după minim 30 de minute.

 

Trucuri pentru reusita unei prăjituri cu fructe

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE