Cum este influenţat gustul alimentelor de simţuri

Sursa
RTV.NET
Foto
Shutterstock
Bucătarii profesionişti ştiu că o parte a secretului unei mâncări delicioase este modul în care aceasta este prezentată. Aşa cum este important ca mâncarea să fie gătită şi asezonată corespunzător, important este să fie prezentată şi într-un mod apetisant pentru ochi.
credit-shutterstock.jpg

Într-un restaurant elegant, fiecare farfurie cu mâncare este atent inspectată înainte de a fi trimisă clientului, pentru a se asigura că îndeplineşte criteriile estetice.

 

Alimentele sunt percepute în mod diferit în funcţie de culorile sale, dacă unele stimulează papilele gustative, altele pot distruge apetitul.

 

Legumele care sunt roșii, verzi sau galbene arată atrăgător. Dar, pe de altă parte, ai mânca un morcov albastru? Ce este această atracţie vizuală pe care o avem faţă de alimente? De ce apare chiar şi atunci când ne uităm la o fotografie cu produse alimentare, pe care nu o putem gusta sau mirosi?

 

Gândeşte-te la o emisiune culinară de la televizor şi care îţi lasă gura apă numai când vezi cum este preparată masa. Cele cinci simţuri ale noastre contribuie împreună pentru a ne oferi o imagine completă a alimentelor.

 

Gustul este un simţ incredibil, care trimite informaţii creierului despre cum este perceputa mâncarea, fie că este dulce, sărată, acră, amară sau iute. Ca şi senzaţie, gustul este ca un sentiment completat de percepţia vizuală, miros şi atingere.

 

Citeste mai mult pe RTV.NET

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE