Cum gatesti curcanul?

Text
Alexandra Badita
Sursa
RecipeTips
Foto
Rex Features
De Sarbatori, putem alege sa preparam carne de curcan in loc de clasicul porc. Iata cum o puteti prepara.
curcan.jpg

PRIN PRAJIRE

Temperatura potrivita pentru a praji curcanul este 170-180 de grade celsius. Prin urmare, uleiul trebuie preincalzit la o temperatura mai mare, astfel incat atunci cand carnea este pusa si temperatura va scadea, sa ajunga la cea potrivita. Timpul de prajire ideal este de un minut si jumatate pentru fiecare kilogram plus 5 minute de rezerva.  Este recomandat ca temperatura sa ramana constanta pe parcursul procesului de prajire.

Curcanul este gata atunci cand carnea capata o culoare maronie. Incearca sa scurgi de ulei curcanul dupa ce il scoti din vasul in care s-a prajit prin mentinerea lui deasupra recipientului cu ajutorul unei furculite mari si rezistente. Un termometru pentru carne este ideal pentru a verifica daca pasarea este prajita si in interior. Inainte de a-l taia, lasa-l timp de 15 minute pe un platou, impachetat in folie de aluminiu, timp in care sucul si aroma va reintra in carne.

LA CUPTOR

Friptura de curcan la cuptor se prepara neacoperita, la o temperatura de 160-170 de grade celsius. O temperatura mai ridicata ar putea sa usuce carnea, dar poti opta pentru a lasa cuptorul mai incins de 200 de grade pentru primele 30 de minute, apoi sa reduci temperatura. Nu deschide prea des usa cuptorului, altfel caldura incepe sa se piarda, iar procesul ajunge sa dureze mai mult. Pentru a evita ca exteriorul curcanului sa devina prea maroniu, o folie de aluminiu poate sa acopere friptura spre finalul timpului de rumenire.

Inainte de a taia si a servi friptura, curcanul trebuie lasat aproximativ 20 de minute la racit dupa ce a fost scos din cuptor.

Facebook Comments

Admin

Comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE