Cum pastrezi merele taiate sa arate proaspete

Text
Alexandra Badita
Sursa
RecipeTips
Foto
Ambro/FreeDigitalPhotos.net
Merele curatate isi pierd rapid culoarea si devin maronii in contact cu oxigenul din aer. Noi iti spunem cum sa le pastrezi proaspete.
39476q0uu0tygzk.jpg

Oxidarea merelor are loc atunci cand fructul este decojit sau taiat si miezul intra in contact cu oxigenul. Reactia se observa de indata ce merele capata culoarea maronie. Acelasi lucru se poate observa cu fructele care sunt lovite sau cazute. In locul unde coaja s-a crapat, oxigenul incepe sa patrunda in interior, iar zona se “invineteste” si devine maro.

Daca vrei sa prepari o tarta cu mere, pana cand termini de pregatit blatul, e posibil sa se faca maronii feliile de mar, asa ca poti apela la unul dintre urmatoarele trucuri:

– Poti sa ungi bucatelele de mar cu o pensula imbibata cu suc de lamaie.

– Pune merele curatate, intregi sau taiate, intr-un vas cu apa in care ai stors lamaie sau ai picurat otet de mere. Important este ca lichidul sa fie acidulat. Poti sa tai si cateva felii de lamaie pe care sa le pui in acelasi vas si poti folosi totodata sucul de la alte citrice, cum ar fi portocale sau grapefruit. La un sfert de litru de apa, pune un sfert de cana de suc de lamaie.

– Acidul ascorbic sau vitamina C se gaseste in comert si ca aditiv alimentar. Poti sa-l adaugi in vasul cu apa in care pastrezi merele taiate.

– Poti tine bucatile de mere si in suc de mere. Aciditatea din suc va preveni aparitia culorii maronii, iar marul nu isi va schimba gustul. Este valabil si pentru sucul de lamaie.

Facebook Comments

Taguri

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE