Cum poţi combate retenţia de lichide pentru a slăbi rapid

Sursa
RomaniaLibera.ro
Cu toţii ştim că este bine să consumăm zilnic peste doi litri de lichide deoarece hidratarea este deosebit de importantă pentru echilibrul organismului nostru, dar puţini dintre noi respectă această regulă.
bananas_mica.jpg

 

Una din principalele probleme de sănătate care apar ca urmare a dezechilibrului între lichidele pe care le absorbim şi cele pe care le pierdem este retenţia de apă. Aceasta afectează întreaga siluetă generând o senzaţie de discomfort, greutate şi umflare.

Retenţia de apă poate fi cauzată de o microcirculaţie deficitară ce conduce la acumularea excesivă de apă în organism, sau poate sugera existenţa unei probleme renale sau cardiace.

Înainte de a apela la medicamente pentru a combate retenţia de apă, este o idee bună să încercăm o cură de banane. Acestea conţin mult potasiu, un mineral esenţial pentru organism, care menţine echilibrul acido-bazic al fluidelor din corp, sporeşte diureza şi intervine în procesul de eliminare a sodiului. Potasiul ajută în foarte mare măsură şi la buna funcţionare a glandelor suprarenale şi la eliminarea rezidurilor organice, asigurând echilibrul apei în organism.

Află pe romanialibera.ro care sunt sursele naturale de potasiu ce pot ajuta organismul să combată retenţia de apă.

Facebook Comments

samira.stefan

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE