Cum pui la uscat fructele si legumele

Sursa
Revista Bucataria de Azi
Foto
Revista Bucataria de Azi
Un obicei cu traditie, uscatul legumelor si fructelor nu trebuie dat uitarii nici toamna aceasta.
ardei_uscati.jpg

Cum usuci rosiile

O metoda straveche si 100% naturala de uscare a patlagelelor te ajuta sa te bucuri de ele in orice anotimp, vitaminele pastrandu-li-se toate intacte. Taiele felii, adauga deasupra sare, piper, busuioc si alte condimente dupa gust si asaza-le pe un gratar inalt, in bataia soarelui.

Seara se tin in casa acoperite cu o panza, iar a doua zi, se reia procedura, pana cand rosiile se deshidrateaza complet.

Soarele poate fi inlocuit si cu… focul din cuptor. Condimenteaza rosiile, adauga cateva picaturi de ulei de masline, da-le la cuptor o ora, iar dupa ce se racesc, pune-le in borcane!

Ardei uscati

Spala bine ardeii, pune-i la soare pe foi de hartie sau insira-i, unul dupa altul, pe o tepusa din lemn sau pe o ata tare, lasand intre ei o distanta suficienta cat sa circule aerul. Se depoziteaza la aer pana se usuca.

 

Cand prunele devin poame

Pe vremuri, gospodinele pregateau cu multa migala fructele ce urmau a fi folosite pentru retete gustoase de iarna. Prunele intregi spalate bine erau asezate pe un gratar si puse pe jar, la foc mic, in cuptorul cu vatra. Poti usca prunele si pe tava, in cuptor, la foc mic.

Facebook Comments

Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE