Uncategorized

Cum putem inlocui ouale din retete?

Text
eCuisine
Sursa
MyHealthyFoodGuide
Foto
Shutterstock
Ai probleme cu ficatul sau ai alergie la oua? Ouale par a fi esentiale in bucatarie, sunt ingrediente importate in majoritatea retetelor.
galbenus.jpg

Pare foarte dificil sa le inlocuiesti. Si totusi, cum poti substitui ouale?

Ouale au multe functii in retete, spun nutritionistii. In primul rand, sunt factori de omogenizare, legand ingredientele (de exemplu, in cazul chiftelelor sau al prajiturilor) sau au rolul de a face prajiturile pufoase sau sunt importante pentru abilitatea lor de a capta si pastra aerul.

In multe retete, ouale sunt, de asemenea, principalul ingredient, de exemplu in bezele. In aceste retete, ouale sunt cel mai greu de inlocuit. 

Scopul pentru care sunt folosite ouale precum si cantitatea de oua ceruta in reteta determina daca poti gasi un inlocuitor, iar daca poti, trebuie sa identifici ce ingredient tine locul oualor cel mai bine. 

In general, daca reteta prevede trei sau mai multe oua inseamna ca acestea sunt vitale in preparat si nu este posibil sa gasesti un inlocuitor. 

Un ou poate fi inlocuit cu inlocuitor vegetarian de ou care se gaseste in comert sau cu o lingura de malai, fie cu o lingura de praf de mustar cu 2 linguri de apa. De asemenea, un ou se mai poate inlocui cu o jumatate de banana, facuta piure sau un sfert de cana de piure de mere, piure de dovleac sau piure de prune

In chiftele sau burgeri, poti inlocui ouale cu piure de cartofi, pesmet, malai, amidon, pasta de rosii sau linte fiarta.

Facebook Comments


Taguri

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE