Cum racim corect mancarea?

Text
eCuisine
Sursa
Healthy Food Guide
Foto
Shutterstock
Toata lumea stie ca nu trebuie sa punem mancarea fierbinte in frigider intrucat acest lucru creste temperatura spatiului de racire.
frigi.jpg

In acelasi timp, ni se spune ca nu lasam mancarea sa se raceasca la temperatura camerei intrucat se formeaza bacterii. Cum e cel mai bine sa racim mancarea?

Julia Clark, dietetician in cadrul Autoritatii pentru Siguranta Alimentara din Noua Zeelanda, spune, pentru Healthy Food News, ca bacteriile se formeaza la temperaturi intre 4 si 6 grade Celsius, interval cunoscut ca “zona de pericol”. 

Pentru a preveni formarea bacteriilor si a reduce riscul afectiunilor alimentare, scopul este sa scurtam pe cat posibil timpul in care mancarea se afla in acest interval.

Specialistii recomanda racirea resturilor de mancare la temperatura camerei pana ce nu mai ies aburi, apoi plasarea acestora in frigider. Acest lucru ar putea fi facut la aproximativ doua ore dupa gatire.

Frigiderul trebuie sa fie la o temperatura de intre 2 si 4 – poti verifica asta cu ajutorul unui termometru plasat in frigider. 

Cand incalzim resturile alimentare, trebuie sa le lasam sa scoata aburi la temperaturi peste 75 de grade Celsius. Astfel, omoram bacteriile in cazul in care s-au format. Resturile se reincalzesc o singura data si se arunca dupa doua zile.

Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE