Uncategorized

Cum sa obtii cuburile perfecte de gheata

Text
Alexandra Badita
Sursa
Hubpages.com
Foto
Shutterstock
Cu siguranta ai observat ca atunci cand ti se aduce un vas de cuburi de gheata la restaurant, acestea nu seamana deloc cu cele facute de tine acasa in congelator.
cuburi.jpg

Ni s-a intamplat de multe ori sa vedem ca in tavita pentru cuburi de gheata din congelator se formeaza gheata albicioasa si nu una incolora, asa cum ar trebui sa fie de fapt. Problema vine inca de la inceput, cand punem apa in formele aferente. Cele mai multe persoane iau tavita, o umplu cu apa de la robinet si apoi o pun in congelator. Aici apare diferenta dintre procedura pe care o urmam noi si cea desfasurata pentru obtinerea cuburilor de gheata de la restaurant.

Pentru cuburi incolore, si apa trebuie sa fie de o calitate superioara. Ati vazut ca atunci cand lasati apa de la robinet mai mult timp in pahar, exista impuritati care se depun, ceea ce face imposibil ca acestea sa dispara din cuburile de gheata. Asa ca totul porneste de la tipul de apa utilizata.

Intr-adevar, apa plata din comert este mai “curata” decat cea de la robinet, insa tot contine cateva impuritati si saruri care “coloreaza” gheata. Prin urmare, ai putea sa fierbi apa si apoi sa o filtrezi, pentru a scapa de o cantitate cat mai mare de saruri si minerale.

Dupa ce a fost indeplinit primul pas catre obtinerea unor cuburi perfect pure de gheata, trebuie sa investesti intr-o tavita noua. Cele pe care le-ai primit atunci cand ai cumparat frigiderul sau combina frigorifica nu sunt ideale pentru procesul de inghet al apei.

Forma trebuie sa fie alcatuita din straturi si sa permita cat mai putin contact cu aerul in timpul racirii. Daca nu vrei sa cheltuiesti prea mult pentru acest aspect, atunci trebuie sa ai macar o tavita de metal in locul celei de plastic si sa o speli cu apa pura inainte de fiecare utilizare. Poate ca nu vei obtine cuburi de gheata la fel de pure precum cele de la restaurant, dar cu siguranta vor contine mai putin impuritati decat inainte.

Facebook Comments

Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE