Uncategorized

Cum sa refolosesti apa in care fierbi legumele sau carnea

Text
eCuisine
Sursa
eCuisine
Foto
Shutterstock
Tu ce faci cu apa in care gatesti legumele sau carnea pentru diverse preparate? Stim deja raspunsul: o arunci.
zeama_de_legume_si_de_pui.jpg

Daca esti la fel de impatimita la noi pentru emisiunile televizate de gatit straine, atunci cu siguranta ai auzit de multe ori bucatarii vorbind de „chicken stock” sau „vegetable stock”. La fel, cu siguranta ai citit si retetele noastre in care vorbim de „zeama de pui” sau „zeama de legume„. Ei bine, iata acum la ce ne referim.

Ce ar fi daca ai pastra apa in care fierbi diverse ingrediente? Dupa ce fierbi legumele sau diferite tipuri de carne pentru mancarurile tale preferate, nu arunca apa in care au fiert!

Las-o sa se raceasca de tot, toarn-o in pungute sau borcanele rezistente la rece, apoi da-o la congelator si foloseste-o cand ai nevoie pentru diverse supe sau mancaruri, in locul obisnuitei ape. Aroma va fi mult mai puternica.

Nimic nu se pierde, totul se transforma!

Facebook Comments


Admin

Comentarii

Click aici pentru a comenta

  • Uau, ma simt de parca am descoperit America!!! Multumesc mult pentru sfat, nu imi vine sa cred ca nu mi-a dat prin cap asta niciodata :-))
  • Adevarat! America a fost redescoperita, roata s-a reinventat! Joy to the world! Articol in genul Cooking for dummies (bucataria pt …neindemanatici). Cred ca autoarea/autorul ar fi cazul sa mai vada cum se gateste pe la Romanica, nu pe la „case mari” sau poate a aparut din neant, dupa revolutie, cu emisiunile de „cooking”. Deh, nu toti avem ocazia sa facem cursuri de bucatari chef, sau sa traim pe picior mare. Da merci de sfat! Un sfat de cum se fierbe un ou prin alte tari sau cum se cojeste in cartof? Ca poate pe la noi nu se stie……

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE