Cum scapi de iuţeală?

Text
e-cuisine.ro
Foto
http://www.freedigitalphotos.net/
Instinctiv, în momentul în care ai muşcat dintr-un ardei iute şi ţi-a luat gura foc, pui mâna pe un pahar cu apă şi te grăbeşti să-l dai pe gât.
id-10079877.jpg

Dar nimic nu este mai greşit! Capsaicina este o substanţă uleioasă, care nu „se duce“ cu apă.

Iată câteva sfaturi simple ca să stingi iuţeala care ţi-a incendiat gura:
1.    Ţine lângă tine produse lactate. O lingură cu smântână, o gură de iaurt sau de lapte te vor ajuta să scapi de senzaţia neplăcută.
2.    Ia o lingură cu miere. Va avea acelaşi efect.
3.    Înghite un dumicat de pâine.

 

Ardeiul iute – pişcă, decorează şi tratează

Recunoaşte-l pe cel iute!
Un mijloc simplu de a găsi cei mai iuţi ardei când mergi la piaţă sau, dimpotrivă, de a te feri de ei este alegerea celor mai subţiri şi mărunţi. Cu cât ardeiul e mai mic şi subţire, cu atât e mai iute!

 

Ardeiul rosu iute la masa te poate ajuta sa slabesti

Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE