Cum se păstrează corect alimentele în frigider

Sursa
RTV NET
Foto
shutterstock
Specialiştii în igiena alimentară avertizează că frigiderul este nu doar un depozit de alimente, ci şi unul de microbi.
frigider.jpg

Temperatura, modul şi locul de depozitare ale alimentelor pot favoriza contaminarea mâncării cu diverse bacterii, care ne pot îmbolnăvi. Primul efect este toxiinfecţia alimentară, care în perioada de vară este mai răspândită ca oricând.

 

Una dintre principalele cauze ale toxiinfecţiilor alimentare este contaminarea alimentelor, iar răspândirea bacteriilor se face cu atât mai uşor, cu cât mâncarea nu este depozitată corect în frigider, scrie RTV.NET

 

 

Pericolul din alimentele sănătoase: Fructele şi legumele cu cele mai multe pesticide 

 

Mare atenţie la locul în care depozitaţi carnea în frigider. Caserolele cu carne proaspătă se aşază numai în congelator la o temperatură de -18 grade Celsius. În frigider se pot depozita numai dacă aveţi de gând să le preparaţi imediat. Locul cel mai indicat este pe raftul cel mai de jos pentru a împiedica contaminarea celorlalte alimente din frigider.

 

Cum să mănânci cinci porţii de fructe sau legume pe zi 

 

Caserolele cu carne nu trebui niciodată aşezate în preajma legumelor, pentru că bacteriile de pe carne pot ajunge foarte uşor pe acestea. 

Bacteriile de pe legume nu vor dispărea numai dacă le spălăm cu apa de la robinet, ele vor putea fi consumate în siguranţă numai dacă sunt gătite.

 

Află cum trebuie păstrate legumele, ouăle şi laptele în frigider pe RTV.NET

 

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE