Cum topim ciocolata?

Text
Alexandra Badita
Sursa
GoodHouseKeeping
Foto
Shutterstock
Atunci cand vrei sa folosesti crema din ciocolata pentru prajituri si torturi, poti sa topesti ciocolata de casa pentru a obtine un gust cat mai aromat.
ciocolata_topita.jpg

Tehnica pentru a topi ciocolata nu este una complicata, dar trebuie sa ai grija la cateva aspecte pentru a nu strica textura cremei. Cel mai important este sa nu lasi nicio picatura de apa in preajma ciocolatei topite, altfel gustul si densitatea vor avea de suferit. Asadar, incearca sa stergi bine lingura si castroanele pe care le vei folosi si ai grija sa ai mainile uscate. Pasii pe care trebuie sa ii urmezi sunt destul de simpli:

– Poti incepe cu o tableta de ciocolata amaruie, pe care sa o tai in bucatele mai mici cu ajutorul unui cutit zimtat. Daca este mai mica, ciocolata se va topi mai usor.

– Pune patratelele de ciocolata intr-un bol mare, termorezistent si asaza-l in cuptor, fie pe gaz, fie electric sau cu microunde. Seteaza-l la o temperatura medie si lasa bolul timp de 1 minut. Apoi scoate-l cu grija si amesteca ciocolata. Repeta procesul in timp ce cresti treptat temperatura. Incearca sa verifici crema cat mai des si sa o amesteci. Cand ciocolata este complet topita, scoata castronul din cuptor, altfel crema isi va pierde consistenta.

– Daca vrei sa executi procesul de topire pe aragaz, incalzeste intr-o cratita apa si las-o la clocotit. Apoi asaza deasupra cratitei bolul termorezistent in care se afla bucatelele de ciocolata. Marimea acestuia trebuie sa acopere intregul diametru al cratitei, astfel incat aburul sa nu aiba scapari. Mai mult decat atat, verifica daca apa in clocot atinge fundul castronului si varsa din ea daca este cazul.

– Amesteca in timp ce bucatile de ciocolata se topesc si nu lasa castronul deasupra cratitei mai mult decat este cazul. Este de preferat ca ciocolata topita sa fie adaugata la desert atunci cand este calda.

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE