Cumparatorii nu se mai uita la calitatea carnii din sandvisuri

Text
eCuisine
Sursa
Telegraph
Foto
Shutterstock
Un sondaj printre 2.000 de persoane arata ca peste jumatate dintre acestea iau in considerare bunastarea animalelor cand cumpara cotlete sau fripturi.
sandvis.jpg

Dar, cand vine vorba de a cumpara un sandvis in pauza de pranz, doar 10% dintre acestia mai iau in calcul cum au fost crescute animalele.

Royal Society for the Potection of Animals (RSPCA) spune ca rezultatele sondajului subliniaza cum poate fi ignorata bunastarea animalelor de catre cumparatorii „etici” cand vine vorba de bani.

Aproximativ 60% dintre cumparatori iau in considerare costul cand isi cumpara sandvisul de pranz. Adesea, carnea din sandvisurile ieftine provine de la animale crescute in cele mai proaste conditii.

Eloise Shavelar de la RSPCA spune ca multi oameni iau in considerare conditiile in care au fost crescute animalele cand isi fac cumparaturile saptamanale sau cand fac cumparaturi pentru o cina festiva.

Dar, in pauza de pranz cinsideratiile etice sunt aruncate pe fereastra.

„Bunastarea animalelor este o prioritate in crestere pentru cumparatorii de alimente, iar retailerii ofera tot mai multe produse din carne care provine din conditii bune”, spune Eloise. „In zilele noastre, tot mai multi consumatori aleg carnea si ouale care provin de la animale crescute in conditii bune la cumparaturile saptamanale, dar cand vine vorba de a cumpara un sandvis in pauza de pranz, foarte rar se mai intampla ca oamenii sa se mai gandeasca la bunastarea animalelor”, mai spune aceasta.

Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE