Uncategorized

Cupa à la Cassata Siciliana

Stropesti fructele confiate cu lichiorul de portocale si le lasi sa se patrunda. Semintele de pin, fisticul, migdalele si ciocolata le tai grosier.

Intr-un vas faci un sirop din zahar , zahar vanilat si 7 linguri de apa, pe care il pui la fiert. Gelatina o inmoi in apa rece. Amesteci ricotta cu siropul. Intr-o craticioara dizolvi gelatina (fara strop de apa pe ea), la foc mic.

Iei 3 linguri din ricotta si le amesteci cu gelatina, apoi cu intreaga masa de branza. Treptat incorporezi si fructele confiate impreuna cu lichiorul in care au stat, semintele taiate si ciocolata.

Torni compozitia intr-un castron de 1,5 l, nivelezi la suprafata, acoperi cu folie alimentara de plastic si dai desertul pentru 3 ore la frigider. Ornezi Cassata cu frisca trasa din aparatul de spritat, inainte de a o aduce la masa. Peste frisca pui feliute de fructe confiate.

Revista FEMEIA.

Poza principala

cup_a_la_cassata_siciliana_400.jpg

125 g fructe confiate, taiate marunt
40 ml lichior de portocale sau de cirese amare
cate 30 g de fistic
seminte de pin si migdale decojite
50 g ciocolata amaruie
200 g zahar
2 pachetele zahar vanilat
4 foi de gelatina alba
750 g ricotta
250 g frisca
cateva fructe confiate pentru ornare

Ricotta nu este de fapt branza, ci un preparat lactat. Ea se obtine prin fierberea zerului ramas dupa prepararea casului. Este de origine siciliana, acolo consumandu-se amestecata cu verdeturi sau cu scortisoara si ciocolata. La noi este cunoscuta ca… urda!
Numar de portii
6-8
Facebook Comments


cmanager

Comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE