Uncategorized

Cupe cremoase

Amesteca intr-un castron ouale intregi, galbenusurile, zaharul, coaja si sucul de lamaie proaspat stors si strecurat, un praf de sare fina. Bate foarte bine totul, in jur de 5-10 minute, pana se omogenizeaza, iar zaharul s-a topit.

Pune crema la incalzit si amesteca bine. Compozitia incepe sa-si mareasca volumul si se transforma treptat intr-o crema fina. Ia de pe foc si adauga untul rece, taiat in bucatele. Freaca vartos, pana cand untul se topeste si se incorporeaza in crema de lamaie. Amesteca pana se raceste complet, apoi acopera crema cu o folie alimenatra, pentru a nu forma crusta.

Intre timp, bate cu mixerul smantana rece cu zaharul vanilat pana se transforma intr-o frisca numai buna. Incorporeaza frisca in crema cu miscari de sus in jos si umple lamaile cat mai bine scobite. Inainte de a servi cupele cremoase, da-le la rece minimum o ora.

Revista Femeia de Azi

Poza principala

cupecremoase_mica.jpg

6-8 lamai
3 oua
3 galbenusuri
225 g zahar
250 g unt
250 ml smantana lichida
100 ml suc de lamaie
coaja de la o lamaie
2 pliculete cu zahar vanilat
sare

Pentru a obtine o crema foarte fina, trece compozitia printr-o sita imediat dupa ce ai incorporat toata cantitatea de unt.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE