Uncategorized

Cupe cu ciocolata

1. Preincalziti cuptorul la 150° si ungeti 6 cupe mici cu ulei. Puneti aceste cupe intr-o tigaie si umpleti-o pana la jumatate cu apa fierbinte. 

2. Incalziti crema, zaharul pudra, cacao si ciocolata calda intr-o tigaie separata, amestecand pana in momentul in care zaharul s-a dizolvat complet. Amestecati galbenusurile cu esenta de vanilie timp de cateva minute sau pana cand amestecul se ingroasa si devine de un galben pal.

3. Adaugati umplutura cu crema fierbinte peste amestecul de oua pana cand crema s-a inchegat cu adevarat. Puneti compozitia in cupele unse si coaceti timp de 30-40 de minute sau pana cand aceasta s-a asezat. Inlaturati cupele din tigaie si lasati cremele sa se raceasca. Presarati peste zahar pudra si puneti-le sub gratarul cuptorului. Incalziti pana cand zaharul pudra s-a caramelizat. Serviti cu cafea. 

SFAT: cu cat sunt mai mici cupele, cu atat mai scurt va fi si timpul de gatit.

Poza principala

h_01335591mica.jpg

750 ml (3 cani) frisca
180 g (3/4 cana) zahar vanilat
100 g cacao
100 g ciocolata calda pudra
7 galbenusuri de oua
10 ml (2 lingurite) esenta de vanilie 
200 g zahar pudra

Impresioneaza-ti prietenii cu aceasta crema de ciocolata savuroasa.
Numar de portii
6
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE