
Originar din ţările arabe, cuşcuşul a pătruns cu succes şi în bucătăriile europene. Vestea calităţilor sale nutritive a făcut înconjurul lumii şi de aceea se regăseşte pretutindeni în dieta persoanelor care suferă de boli digestive, cardiovasculare, hepato-renale ori gută. Cuşcuşul este recomandat însă tuturor celor care doresc să mănânce sănătos şi nu au intoleranţă la grâu.
Știai? Niacina (vitamina B3) din cușcuș ajută la scăderea nivelului de colesterol rău şi zahăr din sânge.
Cum se prepară
În mod tradiţional, cuşcuşul se prepară umezind cu apă făina de grâu dur. În urma acestei combinaţii, se formează nişte granule sferice cu diametrul de 1 mm. Ca să-şi menţină forma, ele sunt pudrate cu făină albă. Dacă ţi se pare prea complicat procesul, nu te speria! În zilele noastre, găseşti cuşcuş la magazin şi se prepară instantaneu, adăugând peste el apă clocotită.
Cum îl serveşti
În bucătăria europeană, cuşcuşul se potriveşte de minune tocanei de legume. Foloseşte-l şi ca garnitură pentru friptură sau adaugă-l în salate! Acesta va oferi un gust plăcut mâncărurilor, dar în primul rând un plus de sănătate. De asemenea, când ai poftă de un desert exotic, poţi adăuga bobiţelor de cuşcuş nişte alune, scorţişoară şi zahăr, servindu-l cu lapte.
Salata de cuscus cu rosii coapte si branza de capra
Avantaje nutritive
Când îţi îmbogăţeşti preparatele cu granule de cuşcuş, n-ai de ce să te temi pentru siluetă: au un conţinut scăzut de grăsimi saturate, colesterol şi sodiu. O porţie de 100 g de cuşcuş are doar 150 kcal. În schimb, e plină de fibre alimentare, vitamine (acid folic, B8, B3, K) şi minerale (potasiu, fosfor, calciu).
Adaugă comentariu