Cușcuș cu legume coapte

1. Bagă în cuptorul încins ceapa roșie tăiată în felii, dovleacul și sfecla. Pune morcovii la fiert.

2. Lasă ciupercile în apă 10-15 minute. Taie mărunt ceapa verde și călește-o într-o lingură cu ulei. Adaugă ciupercile scurse, lasă-le vreo zece minute pe foc, amestecând din când în când. Când sunt gata, dă-le deoparte. Când ceapa este gata (un pic crocantă), pune-o într-un bol.

3. Scoate dovleacul și sfecla din cuptor, taie-le în cuburi și așază-le peste ceapă. Taie morcovul fiert în rondele și adaugă-l în bol. Pune cușcușul într-un castron măricel, toarnă peste el o cană cu apă fierbinte și lasă-l 5-8 minute, până ce absoarbe toată apa.

4. Adaugă o lingură cu ulei și ceapa verde amestecată cu ciuperci și răsfiră cu furculiţa, ca să se aleagă bob cu bob. Pune peste legume, amestecă și servește cald.

 

ȘTIAI? Cuşcuşul are un echivalent în bucătăria ţărănească românească. Se numesc frecăţei şi se obţin din aluatul de pâine, mai vârtos, fărâmiţat.

 

Pirasa (tocăniță de praz)

Poza principala

cuscus_cu_legume_coapte_mica.jpg

250 g cuşcuş

1 ceapa rosie

2 fire de ceapă verde

2 morcovi

1 lingură cu ciuperci deshidratate

1/2 dovleac plăcintar

1 sfeclă

piper roșu

ulei

sare

 

Mancare de praz cu măsline

Spornică și gustoasă, salata de cuscus cu legume coapte poate fi servita si la pranz, si la cina.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE